Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Izolare mansarda

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

  Izolare mansarda

  Buna ziua! Am o intrebare pentru cei care se pricep la treaba asta… Am o mansarda prost izolata. Construcatorul a bagat intre capriori vata de-aia galbena, cate un strat doar, apoi montanti si rigips. Lucrarea e veche, are deja vreo 5 – 6 ani, asa ca imi inchipui ca vata aia s-a tasat deja. Intrebarea este… Trebuie neaparat sa dau jos rigipsul si sa refac izolatia, sau ar fi posibil sa se dea doar niste gauri si sa umplem spatiul cu spuma sau celuloza? Va multumesc anticipat!
  Ultima editare de Gemini; 12.mar.2019, 20:09.

  #2
  Postat în original de FlorinTh Vezi post
  Buna ziua! Am o intrebare pentru cei care se pricep la treaba asta… Am o mansarda prost izolata. Construcatorul a bagat intre capriori vata de-aia galbena, cate un strat doar, apoi montanti si rigips. Lucrarea e veche, are deja vreo 5 – 6 ani, asa ca imi inchipui ca vata aia s-a tasat deja. Intrebarea este… Trebuie neaparat sa dau jos rigipsul si sa refac izolatia, sau ar fi posibil sa se dea doar niste gauri si sa umplem spatiul cu spuma sau celuloza?
  In mod normal este de preferat desfacerea tavanului pentru a vedea exact cum este realizat tavanul. Daca este un singur strat de vata, posibil ca structura sa fie redusa in grosime si orice alta varianta de umplere a interstitiului avem, grosimea izolatiei nu poate fi suficienta.
  Intre 10 si 20-30cm este ddiferenta semnificativa. In ,fara sa cunoasteti structura din spatele gipscartonului, nu intotdeauna poti umple cu un material izolator cum este celuloza.
  Recomandarea noastra este sa desfaceti structura, macar partial, constatati starea de fapt si hotarati ulterior ce se merita a fi facut pentru a o lucrare de calitate.

  Comentariu


   #3
   Capriorii sunt de 20cm, montantii nu stiu exact de cat sunt... Asa ca distanta este undeva intre 20 si 30 cm. Posibil sa am si niste poze pe undeva. Altceva nu exista acolo decat - pornind de la scandura - stratul de vata, din aceea galbena, apoi montantii si rigips. Ah si capriorii sunt, daca tin bine minte, la 60cm distanta.

   Comentariu


    #4
    Foto ar fi relevante, ati hotarat daca desfaceti?

    Comentariu


     #5
     Inca n-am hotarat nimic. Vreau sa fac operatiunea anul asta, pentru ca am pierderi mari de caldura... Pe strada noastra inca nu a ajuns gazul, asa ca avem o centrala electrica. ...ceea ce a facut ca in lunile mai friguroase de iarna, sa platim si cate 1200 lei curentul. Asa ca, dupa cum spuneam, trebuie facuta anul asta. Deocamdata ma documentez sa-mi dau seama care ar fi cea mai buna solutie. Asa ca sfaturi, idei, etc, sunt binevenite!

     Comentariu


      #6
      Nu ati reusti sa gasiti fotografiile?

      Comentariu


       #7
       Nu, nu inca! Le caut si revin.

       Comentariu

       Procesare...
       X