on

Se tem sau nu dezvoltatorii de o criza imobiliara precum cea din 2008?

14 mai, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Weekend-ul recent incheiat am avut ocazia de a participa la Targul Imobiliarium, organizat in parcarea Baneasa Shopping City, unde zeci de dezvoltatori din Bucuresti si din tara si-au prezentat ofertele publicului larg.

Vizitatorii au putut vedea nu doar machetele complexurilor mai noi sau mai vechi prezentate de expozanti, ci si simularile tridimensionale ale acestora, cu ajutorul unor ochelari de realitate virtuala. La targ au participat doar dezvoltatori cu experienta ai unor proiecte din imprejurimile Bucurestiului, din zona montana si din cea a Litoralului, cu proiecte si planuri concrete, astfel incat vizitatorii au putut lua numai cu cele mai bune oferte existente in acest moment pe piata.

Conform organizatorilor, la Imobiliarium au fost prezentate 84 de ansambluri de locuinte, care cumulau peste 20.000 de imobile si un total de 1,4 milioane de metri patrati construiti. Cu toate acestea, aceiasi reprezentanti sustin ca dezvoltatorii nu pot acoperi cererea.

In cadrul targului s-a putut constata un interes in crestere pentru locuintele “verzi” sau “inteligente”, ale caror costuri de intretinere pot ajunge in unele cazuri pana aproape de 0. De asemenea, o parte dintre dezvoltatori si-a exprimat intentia de a implementa pentru ansamblurile lor rezidentiale sisteme cu pompe de caldura, a caror resursa este apa geo-termala. Motivul invocat pentru neimplementarea acestora a in prezent a fost faptul ca piata din Romania nu este inca suficient educata in acest sens, iar cresterea pretului locuintelor nu si-ar gasi deocamdata justificare in randul acestora. In ciuda acestui fapt, ei au confirmat ca pe viitor se asteapta ca aceasta facilitate sa fie tot mai cautata.

Se tem dezvoltatorii de o noua criza?

Raspunsul la aceasta intrebare este negativ. Intrebati de XGaming, organizatorii targului Immobiliarium au sustinut ca dezvoltatorii nici nu se gandesc la o reeditare a crizei financiare din 2008, datorita contextului diferit. “Acum salariile sunt mai mari, iar specialistii arata ca semnele sunt mult mai bune fata de cele inregistrate in urma cu 10 ani. Nu credem ca va fi o noua bula, ba chiar anticipam ca in toamna acestui an va exista un adevarat boom in ceea ce priveste tranzactiile imobiliare”, ne-a marturisit Adrian Stanescu, Project Manager Imobiliarium, din partea Universum Events.

Immobiliarium in cifre:

84 de ansambluri

20.000 de imobile

1,4 milioane de metri patrati construiti

Foto: pagina de

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BIFE-SIM 2017 si XGaming te invita sa descoperi fascinanta lume a mobilei! BIFE-SIM 2017 si XGaming te invita sa descoperi fascinanta lume a mobilei!
Cronica scurta a unui eveniment reusit: cum a fost la BIFE-SIM 2017 Cronica scurta a unui eveniment reusit: cum a fost la BIFE-SIM 2017
Sfantului Andrei - Traditii si Superstitii Sfantului Andrei - Traditii si Superstitii
De ce nu isi mai cumpara tinerii case? De ce nu isi mai cumpara tinerii case?
Programul Prima Casa 2017 - Noile conditii de acordare Programul Prima Casa 2017 - Noile conditii de acordare
Piata imobiliara 2018 - Interviu cu Mihnea Dobrescu Piata imobiliara 2018 - Interviu cu Mihnea Dobrescu

Vezi mai multe articole