on

Probleme cu centrala termica? Un forumist a rezolvat situatia eficient

02 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

De cele mai multe ori, Forumul XGaming este locul cel mai potrivit unde utilizatorii pot posta intrebari referitoare la amenajarea propriei locuinte, in conditiile in care alti forumisti pot oferi solutii punctuale si eficiente. Insa, exista si situatii in care cineva intreaba si, la scurt timp, acelasi cineva revine cu rezolvarea. Este cazul utilizatorului “costy1”, care a remediat de unul singur o problema a centralei termice, dupa ce initial solicitase ajutorul celorlalti membri.

“Salut! Am si eu o centrala de 24kw, achizitionata in urma cu 10 ani. Nu au fost facute interventii la ea, nu au fost inlocuite piese/componente in aceasta perioada. De curand, nu vrea sa mai porneasca pentru apa calda si intra in avarie. In schimb, daca dau drumul la caldura apoi pornesc apa calda, atunci merge! Am vazut cateva filmulete pe YouTube, dar si alte pareri postate pe diverse site-uri, cum ca schimbatorul este cauza si ca acesta trebuie curatat. Am chemat un "specialist", iar acesta mi-a recomandat schimbarea placii electronice, care costa aproximativ 600 de lei. Insa nu am incredere ca este de acolo. Mai repede as merge pe varianta unui senzor care trebuie curatat sau chiar la filtrele aflate pe tevile ce duc la centrala si care nu cred ca au fost curatate la revizii. Voi ce credeti ca ar putea fi?”, a fost mesajul initial al lui “costy1”.

Impulsionat, insa, de senzatia ca ar putea fi inselat de catre specialisti, dar mai ales animat de propria curiozitate, utilizatorul nostru a reusit sa-i dea de cap problemei si sa readuca din nou centrala in parametri de functionare optimi:

“Revin cu rezolvarea! La vana cu trei cai exista o membrana cu un ax pe mijloc. La deschiderea robinetului pentru apa calda, presiunea apei impinge axul central spre un or! Acel or are o lamela subtire, care la randul ei impinge un ax ce inchide circuitul electric al impulsului care da scanteie la gaze. Acea lamela era foarte putin indoita si nu mai putea sa inchida circuitul. Nu am facut decat sa indoi putin lamela si acum centrala functioneaza perfect . Inainte de a remedia defectiunea, am chemat o firma pentru constatare si mi-a recomandat "calduros" schimbarea centralei, pe motiv ca membrana din vana cu trei cai este rupt, iar inlocuirea vanei cu totul costa prea mult! Prin verificarea spuselor omului, am constatat ca membrana merge perfect si asa am ajuns sa deduc unde este problema si sa repar centrala. Numai bine!”

Care ar fi concluzia dupa acest episod? Aceea ca, in astfel de situatii, este recomandat sa nu avem incredere oarba in specialistii la care apelam, ci sa le cerem acestora suficiente detalii pentru a fi convinsi ca lucrurile stau exact asa cum spun ei.

Adauga un comentariu


4 Comentarii

brb grg

26 octombrie, 12:40

Dupa 10 ani de folosire a venit timpul sa ti cumperi alta

Maria Gheorghe

08 octombrie, 16:33

Felicitari, tot respectul pentru astfel de persoane, care sunt interesate sa rezolve cauza unei probleme...in societatea noastra, "specialistii"de care avem atata nevoie, ne recomanda sa inlocuim decat sa reparam, totul este de unica folosinta!
Stimate domn, esti un barbat adevarat de la care ar trebui sa invete si altii...

Baboo

07 octombrie, 05:30

Unde este plasata aceasta vana, e in centrala? Ce fel de centrala e? Aceasta vana pe care o descrieti are o functiune (din descrierea Dvs) similara cu un senzor partial de curgere care sesizează doar prezenta presiunii fluidului. Ar mai trebui sa existe si un alt senzor care sa perceapă miscarea fluidului. Generic parca e denumit ,,morișcă”, daca nu ma inșel. M-aș bucura daca mi-ați oferi mai multe informatii, foto, despre felul cum ati reparat centarala. Cu stimă, Baboo

Elena

06 octombrie, 14:24

Buna ziua,

Ce model este centrala?

Va multumesc

Alte articole

Repartitoarele de caldura – pro si contra Repartitoarele de caldura – pro si contra
Cum sa te incalzesti fara sa arunci banii pe foc Cum sa te incalzesti fara sa arunci banii pe foc
Centrala termica solara, o idee buna pe care s-a asternut praful Centrala termica solara, o idee buna pe care s-a asternut praful
Incalzirea locuintei: cum se monteaza folia carbonica Incalzirea locuintei: cum se monteaza folia carbonica
Termosemineul - centrala termica din living Termosemineul - centrala termica din living
Incalzirea unui apartament cu 3 camere Incalzirea unui apartament cu 3 camere

Vezi mai multe articole