on

Primele sfaturi din 2018 (II): “Care suporturi sunt cele mai avantajoase ca pret pentru incalzirea prin pardoseala?”

10 ianuarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In episodul de luni, povesteam despre sfaturile acordate unei cititoare care ne-a solicitat ajutorul in legatura cu izolarea termica a podului casei sale. Si tot in acel articol, scriam despre forumistii XGaming care se grabesc sa inceapa noi proiecte in 2018. Printre acestia se numara si un cititor din Timisoara, care ne-a at pentru a ne afla recomandarile in ceea ce priveste instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala.

Iata mesajul acestuia: “Vreau sa fac incalzire in pardoseala intr-o casa noua din caramida si vreau un sfat din partea dumneavoastra. Suportul este o placa de beton fara izolatie. Ce polistiren este recomandat in acest caz (exclus cel cu nuturi)? Ma intereseaza grosime, densitate, expandat sau extrudat. Sunt recomandate si placile din spuma poliuretanica? Care ar mai avantajoase ca pret, la aceiasi parametri de conductivitate termica?”.

CITESTE SI: Primele sfaturi din 2018 (I): “Asa vreau sa izolez podul. Este in regula?”

In mod obisnuit, inainte de construirea sistemului de incalzire prin pardoseala este obligatorie aplicarea unei izolatii pe placa de beton. In cazul in care nu exista niciun fel de izolatie, iar proprietarul nu doreste, ca in situatia prezentata mai sus, montarea placilor cu nuturi (cu izolatie), vor trebui aplicate o izolatie din placi de polistiren de tip EPS150 sau una din placi de polistiren extrudat.

Sistemul de tevi va fi prins pe aceasta izolatie cu agrafe speciale. Grosimea izolatiei nu trebuie sa fie mai mica de 4-5 cm, pentru o buna izolare si pentru functionarea corecta a sistemului de incalzire prin pardoseala.

Pentru alte discutii si sfaturi privitoare la incalzirea prin pardoseala, poti vizita  oricand sectiunea Instalatii de incalzire, ventilatie si conditionare a aerului, unde sunt abordate, de asemenea, si alte aspecte ale asigurarii confortului termic din locuinte.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Adrian A.

14 ianuarie, 18:13

Absolut ca nu trebuie mai mica de 5cm. Cam 25cm ar fi ideal, dar cine sa recomande oamenilor asa ceva? S-ar speria toata lumea.

Eu am 50 cm de izolatie de baloti de paie deasupra placii iar peretii sunt de 1 metru din baloti de paie.

Alte articole

Eficientizarea consumului de energie termica pe perioada iernii Eficientizarea consumului de energie termica pe perioada iernii
Pompa de caldura pentru producerea apei calde menajere Pompa de caldura pentru producerea apei calde menajere
Termosemineul - centrala termica din living Termosemineul - centrala termica din living
Cum sa te incalzesti fara sa arunci banii pe foc Cum sa te incalzesti fara sa arunci banii pe foc
Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate
Incalzire in pardoseala Incalzire in pardoseala

Vezi mai multe articole

winnerlex.com.ua

У нашей компании классный веб портал с информацией про http://gefest-sv.kiev.ua.
В интеренете нашел интересный блог с информацией про https://mitsubishi.niko.ua.