on

“Pot monta tigla metalica peste membrana bituminoasa?”

17 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asa cum probabil te-ai obisnuit, pe site-ul XGaming reluam ocazional situatii rezolvate prin mesaje private pentru cititorii care ne-au solicitat ajutorul in chestiuni legate de amenajarea propriilor locuinte. O facem si in acest articol, cu o tema inca destul de interesanta pentru acest moment al anului: invelitorile.

Un cititor ne-a cerut parerea referitor la o solutie gasita pentru acoperirea provizorie a unei terase din lemn, dar si despre planurile pe care le are pentru invelirea definitiva a acesteia in vara anului urmator:

“Am de acoperit o terasa din lemn, care are montata ca astereala lambriuri din lemn. Peste aceste lambriuri intentionez sa montez membrana bituminoasa ca solutie temporara, pana la acoperirea cu tigla metalica, in vara viitoare. Intrebare: exista riscul ca, pe timpul verii, cand temperaturile sunt foarte ridicate, dupa montarea tiglei metalice peste membrana bituminoasa, aceasta sa se scurga printre lambriuri, patandu-le? Asta in conditia in care pastrez totusi ca izolatie membrana bituminoasa.”

Practic, intentia cititorului nostru este aceea de a monta in vara anului 2018 o solutie definitiva peste cea provizorie, pe care doreste sa o aplice inainte de sosirea iernii. Numai ca varianta temporara luata in considerare de catre acesta nu este si cea mai buna. Intr-adevar, nu exista riscul ca membrana bituminoasa sa se scurga peste structura din lemn la temperaturi foarte ridicate, insa provizoratul poate fi asigurat mai eficient de alte tipuri de materiale. Astfel, suprafata ar fi acoperita suficient si cu o prelata, cu o membrana de acoperis sau oricare alta varianta economica.

In , un alt argument impotriva solutiei gandite de cititorul nostru, aceea de a monta tigla metalica peste membrana bituminoasa, este ca aceste doua materiale nu sunt compatibile. Intre stratul de bitum si lemn se pot dezvolta diverse ciuperci, care mentin umezeala, iar de aici pot aparea alte neplaceri.

Chestiunea ridicata de cititorul XGaming poate parea punctuala, dar situatia este una intalnita in destul de multe gospodarii. Insa, daca acest articol nu raspunde niciuneia dintre intrebarile pe care le ai, poti consulta oricand Forumul XGaming, acolo unde gasesti solutii atat in ceea ce priveste invelitorile, cat si celelalte domenii care tin de amenajarea locuintei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sub acoperisul viitorului - De la tigla la acoperisul solar Sub acoperisul viitorului - De la tigla la acoperisul solar
Invelitori din lemn versus placi ondulate Invelitori din lemn versus placi ondulate
Recomandari privind montarea tiglei metalice Recomandari privind montarea tiglei metalice
Propunerile forumistilor XGaming: Cea mai avantajoasa solutie pentru invelirea casei Propunerile forumistilor XGaming: Cea mai avantajoasa solutie pentru invelirea casei
Refacerea unui acoperis – Tratament recomandat de specialisti Refacerea unui acoperis – Tratament recomandat de specialisti
Panourile solare flexibile sau cum energia solara tocmai a devenit mult mai accesibila Panourile solare flexibile sau cum energia solara tocmai a devenit mult mai accesibila

Vezi mai multe articole

www.photolifeway.com

https://progressive.ua

gazon.net.ua