Ilfovul nou, mai ieftin decat Bucurestiul vechi

15 noiembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Locuintele noi din Ilfov sunt mai ieftine decat cele din Bucuresti, si nu doar la nivelul locuintelor noi, ci si in comparatie cu cele vechi din Capitala care sunt cu 11% mai scumpe decat cele din judetul vecin, reiese dintr-un studiu realizat de un portal de profil. "La nivel general, preturile din Ilfov sunt cu aproximativ 11% mai mici decat cele din zonele apropiate situate in interiorul Bucurestiului, desi imobilele sunt construite dupa anul 2008. Cea mai mare diferenta se observa in cazul apartamentelor cu doua camere, unde pretul mediu al unui apartament situat in Ilfov este cu aproape 17% mai mic decat pretul unui apartament din cea mai apropiata zona aflata in interiorul Bucurestiului. Cea mai mica diferenta se inregistreaza in cazul apartamentelor cu 3 camere, de numai 4,6%. Pentru o garsoniera, un proprietar cere in Ilfov cu 13,5% mai putin decat in Bucuresti", se arata in studiul remis redactiei.
De precizat ca in proportie de 60% imobilele scoase la vanzare in judetul Ilfov sunt locuinte noi, pe cand 70% din anunturile de vanzare din interiorul Bucurestiului reprezinta locuinte vechi.
 
Bragadiru - cel mai ieftin, Voluntari - cel mai scump
 
Cele mai ieftine locuinte se regasesc in Bragadiru, cu un pret mediu de 42.500 euro. La polul opus se afla orasul Voluntari, in care pretul mediu pentru o locuinta este de 61.000 euro. În ceea ce priveste garsonierele, cea mai ieftina localitate este Popesti-Leordeni, unde un proprietar cere pentru o garsoniera un pret mediu de 21.000 euro. Magurele este cea mai scumpa localitate din acest punct de vedere, cu un pret mediu pentru o garsoniera de 39.000 euro.
Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, cele mai ieftine localitati sunt Bragadiru, Buftea si Popesti- Leordeni, cu acelasi pret mediu de 40.000 euro, iar cel mai scump este orasul Voluntari, cu un pret mediu de 46.700 euro. Bragadiru ramane si pe segmentul apartamentelor cu trei camere cea mai ieftina localitate, cu un pret mediu de 54.500 euro, iar orasul Voluntari cel mai scump, cu un pret mediu de 85.000 euro.
 
                     garsoniera     2 camere     3 camere
Ilfov             32000            46700         70200
Bucuresti     37000            56200          73585
 
În studiu au fost incluse garsonierele, apartamentele cu doua camere si cu trei camere. Totodata, studiul a fost realizat pe baza preturilor din: Bragadiru, Buftea, Chitila, Magurele, Pantelimon, Popesti-Leordeni si Voluntari. Pretul calculat pentru fiecare localitate si sector reprezinta valorile de mijloc pentru fiecare segment de imobil (mediana statistica). Sunt eliminate astfel valorile extreme care pot distorsiona semnificativ calculul preturilor medii.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Debuteaza cel mai mare sezon de debransari de dupa 1989 Debuteaza cel mai mare sezon de debransari de dupa 1989
O noua majorare de tarife Energia electrica se scumpeste de la 1 iulie O noua majorare de tarife Energia electrica se scumpeste de la 1 iulie
Noul catalog Brico Depot: inspiratie si functionalitate in sezonul rece Noul catalog Brico Depot: inspiratie si functionalitate in sezonul rece
100.000 lei pentru spargerea unui zid 100.000 lei pentru spargerea unui zid
IDEAL GARDENS, expozitie dedicata sectorului verde, 14 – 17 martie 2013 IDEAL GARDENS, expozitie dedicata sectorului verde, 14 – 17 martie 2013
Cererea de apartamente vechi este in scadere Cererea de apartamente vechi este in scadere

Vezi mai multe articole

steroid-pharm.com

читать дальше touristmedservice.ru