Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Temelie si ziduri umede

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

  Temelie si ziduri umede

  Salutare la toata lumea va rog un ajutor cu sfaturi la problema pe care o am .Am cumparat o casa construita in 1966 si am o problema cu peretii si temelia care sunt umede cand am intrebat proprietarul daca are stratul de rupere capilaritate a spus ca are mentionez ca proprietarul cu cativa ani in urma a montat parchet laminat direct pe pardoseala dupa ceva timp a inceput sa putrezeasca pardoseala ca nu mai era aerisita , a scos parchetul si pardoseala a pus un strat de piatra dupa care a turnat ciment si dupa montat parchet vreau sa va mai spun ca acea casa nu a fost locuita permanent decat pe timpul verii si eu cand am cumparat-o avea pe peretii exteriori si pe temelie pete de umezeala . Nu sunt sigur de vorbele spuse de proprietar ca are stratul de rupere capilaritate dar am auzit ca daca nu ar avea se poate injecta niste solutii rasinoase in temelie si in ziduri .as dorii sa stiu cat de costisitoare este aceasta lucrare de injectare . Va rog astept raspunsuri . Cu stina Marius
  Fișiere atașate

  #2
  Răspuns la: Temelie si ziduri umede

  O soluție mai ieftina si corecta ar fi sa săpați împrejurul fundației si sa o hidroizolați poate si termoizolație.

  Comentariu


   #3
   Răspuns la: Temelie si ziduri umede

   Existenta stratului de rupere a capilaritatii se poate verifica daca spargeti cu atentie intr-un colt, interior sau exterior. Petele de umezeala exterioare pot fi si de la ploi. Acel brau exterior poate dirija apa catre zidarie si ar trebui eliminat daca aveti de gand sa renovati exteriorul.

   Comentariu


    #4
    Răspuns la: Temelie si ziduri umede

    Sal Gemini am facut cum ai spus si am observat ca este stratul de rupere capilaritate si la zidurile exterioare si la cele interioare dar umiditate tot este mentionez ca locuinta nu a fost locuita si nici incalzita pe timp de iarna , sa fie si ca nu a fost locuita si incalzita cauza umiditatii sau condens este vorba doar de o portiune de 20 cm de la sapa in sus la toti peretii interiori .astept un raspuns sau am inteles ca mai este o tencuiala care stopeaza trecerea umiditatii . Va multumesc de intelegere si pentru sfaturi .

    Comentariu


     #5
     Răspuns la: Temelie si ziduri umede

     Puteti posta foto cu zonele umede?

     Comentariu


      #6
      Răspuns la: Răspuns la: Temelie si ziduri umede

      SAlutare Gemini am atasat poze cu peretii interiori va rog sa imi spuneti ce am de facut va mai aduc la cunostinta ca locatia nu este locuita si nici incalzita pe timp de iarna nu stiu ce sa zic eu cred ca este din cauza condensului si peretii au tras . Va multumesc pentru raspunsuri si astept in continuare parerile dumneavoastra .
      Fișiere atașate

      Comentariu


       #7
       Răspuns la: Temelie si ziduri umede

       O locuinta care nu este incalzita iarna, macar la un mimim, poate fi in situatia sa aiba probleme generate de umezeala. Daca zonele afectate nu sunt mari, este posibil sa fie aceasta cauza. In general finisajele sunt primele afectate de lipsa incalzirii si apoi mobilierul.

       Comentariu


        #8
        Citesc cu o oarecare intarziere acest post si va spun ca de aceste probleme m-am lovit si eu (vezi postul meu de la hidroizolatii ) -hidroizolare casa construita

        Comentariu


         #9
         Postat în original de raphaell Vezi post
         Citesc cu o oarecare intarziere acest post si va spun ca de aceste probleme m-am lovit si eu (vezi postul meu de la hidroizolatii ) -hidroizolare casa construita
         Detaliati va rog. Ati reusit sa rezolvati problemele?

         Comentariu


          #10
          Da,in totalitate ,am reusit si am facut subzidire la toata casa prin metoda de a scoate doua randuri de caramida si inlocuirea lor nu inainte de a ,,asterne'' o membrana cauciucata bituminoasa de 3 mm pe care am lasat -o mai mare decat peretele pentru a si tencui peste ea.
          Mai mult de atat , aceasta membrana am continuat-o si spre interiorul camerei facand propriu zis inadirea prin a o petrece 10 cm una peste alta. Am gasit aceasta metoda mult mai eficienta decat a taia zidul sau de a-l trata cu substante in care pur si simplu nu am incredere.
          Fiind ,,patit" de o astfel de problema recomand tuturor celor care au nevoie sa faca acest lucru ,totodata indemnandu-va si pe dumneavoastra sa-i incurajati pentru a realiza ceva bun .
          Scoaterea si montarea caramizilor a durat 2 zile / camera ,lejer,avand in vedere ajutorul care il dau materialele sin ziua de azi(multibatul)ce se intareste rapid si nu mai este ca la ciment + var.
          De asemenea avand stalpi de ciment am putut sa desfac zidul in totalitate ,mai putin in dreptul ferestrelor am scos azi jumatate si maine cealalta jumatate pentru a nu se fisura zidul (asa am gandit).
          Pentru casele ce nu au stalpi sau placa de ciment incurajez peoprietarii sa faca acelasi lucru ,doar pe portiuni de 1 m.
          Ca scule folosite am avut o rotopercutoare (nu de firma )care si- facut treaba.
          In postul meu unde va ceream explicatii ma gandeam la fel si fel de fierastraie dar nu a fost nevoie.
          La final va multumesc pentru incurajare .😁

          Comentariu


           #11
           Subzidirea este o metoda veche si cunoscuta. Este eficienta in realizarea stratului de rupere capilaritate dar poate avea acest neajuns, slabirea rezistentei zidului. Este un risc, depinde de tipul constructiei si modul de zidire. Metodete cu taierea zidului sunt derivate din subzidire, fiind o metoda mai putin invaziva avand in vedere ca se taie pe rostul de mortar. La fel se poate face pe bucati si este la fel de eficienta.
           Spor in toate.

           Comentariu


            #12
            Salutare dl Gemini vreau sa va mai aduc la cunostinta ca in aceasta iarna Cand au fost temperaturi mai scazute am fost la casa si am facut focul in sobe si am incalzit toata casa dupa ce sau incalzit camerele au inceput sa apara petele de umezeala asta in prima zii a doua zii petele sau disparut ( uscat ) , cat timp am stat si a fost incalzita casa nu au fost petele . Vreau sa va mai spun ca am dat niste gauri in portiunile unde sunt petele umede si am observat ca nu este caramida umeda si mentionez ca am dat in mai multe locuri si caramida era uscata am dat si pe exterior gauri si la fel caramida uscata deci eu cred ca este condensul problema . Tencuiala de interior trebuie data jos curatati peretii pana la caramida si dupa iar tencuit gletuit sau sa las bine sa se usuce si aplicata o amorsa antimucegai si dupa o lavabila antimucegai .Astept un raspuns . Cu mult respect si stima Va multumesc pentru raspunsurile date .
            Ultima editare de Marius06; 18.feb.2019, 22:41.

            Comentariu


             #13
             O casa neincalzita este expusa la nivel de finisaje (glet, vopsea etc.) deoarece umezeala/umiditatea actioneaza. Odata ce s-a incalzit bine camera si umiditatea a trecut in aerul cald (aer cald ce poate tine o cantitate mai mare de apa cu cat temperatura este mai ridicata), peretii s-au uscat si de aici constatarea dvs. Exista o recomandare, o casa neincalzita pe termen lung va incepe sa se deterioreze.
             Tencuiala se elimina daca este cu probleme, fisurate, desprinsa de pe perete etc.
             Daca se reface tot interiorul, se tencuieste, se asteapta maturarea, se amorseaza, se gletuieste, se amorseaza si se vopseste cu lavabila.

             Comentariu

             Procesare...
             X