+ Răspuns la subiect
Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Problema cu condensul

 1. #1

  Problema cu condensul

  Buna ziua,

  Am o problema cu condensul in sediul firmei ( parter + etaj ). La parter este o singura camera de 8x5m, iar sus o baie si un birou de 5x5m. Sediul firmei a fost finalizat anul trecut in octombrie si a fost construit din BCA ( 65x24x20cm ) si izolat cu polistiren de 5cm. Condensul apare pe geamurile PVC. In primavara am schimbat usile ( din mdf infoliat ) fiindca se deformasera in zona broastei, cred eu, din cauza umiditatii ridicate.

  Un sistem de ventilatie prin tubulatura ar rezolva problema? Sau este suficient si un ventilator dintr-acela care se monteaza in perete?

 2. #2

  Răspuns la: Problema cu condensul

  Posibil structura nu a apucat sa se usuce cum trebuie inainte de anvelopare. In locuinta proprie folosesc cu succes un dezumidificator trotec. In plina iarna scot 2l apa la 4 ore functionat continuu din 35 mp

 3. #3

  Răspuns la: Problema cu condensul

  La aceeasi concluzie am ajuns si eu. In orice caz, saptamana aceasta voi face un sistem de ventilatie folosind piese cumparate de pe net: tubulatura izolata din aluminiu de 25cm diametru, 2 ventilatoare pt admisie si evacuare, grile, cutie filtranta, clapeta antiretur, clapete reglaj, etc.. Momentan voi folosi un variator de turatie, dar pe viitor este posibil sa adaug un senzor de umiditate, de temperatura si poate gasesc si un panou de control pentru ventilatoare.

 4. #4

  Răspuns la: Problema cu condensul

  Daca tot intrati adanc in problema ventilatiei si al controlului trebuie sa montati si un recuperator de caldura.

 5. #5

  Răspuns la: Problema cu condensul

  Buna ziua,

  Multumesc pentru sfat. Am adaugat pe lista o baterie incalzire cu apa pe care o voi monta pe traseu. Pentru incalzirea cladirii voi folosi centrala pe lemne si imi e usor sa folosesc aceea baterie incalzire cu apa.

  Vreau sa achizitionez . Merge sa montez si un senzor de umiditate in paralel? As vrea sa functioneze reglarea temperaturii si umiditatea.

 6. #6

  Răspuns la: Problema cu condensul

  Recuperatorul de caldura lucreza diferit de bateria cu incalzire. Recuperatorul foloseste doar caldura sau temperatura scazuta sa aclimatizeze aerul care se reantoarce in casa. acea baterie foloseste o sursa externa de caldura sa incalzeasca aerul. Deci vreti ca atunci cand umiditatea creste sa porneasca ventilatorul si in acelasi timp daca aerul care intra in casa este mai rece sa fie incalzit cu acea baterie?

+ Răspuns la subiect

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii