Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Problema cu condensul

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

  Problema cu condensul

  Buna ziua,

  Am o problema cu condensul in sediul firmei ( parter + etaj ). La parter este o singura camera de 8x5m, iar sus o baie si un birou de 5x5m. Sediul firmei a fost finalizat anul trecut in octombrie si a fost construit din BCA ( 65x24x20cm ) si izolat cu polistiren de 5cm. Condensul apare pe geamurile PVC. In primavara am schimbat usile ( din mdf infoliat ) fiindca se deformasera in zona broastei, cred eu, din cauza umiditatii ridicate.

  Un sistem de ventilatie prin tubulatura ar rezolva problema? Sau este suficient si un ventilator dintr-acela care se monteaza in perete?

  #2
  Răspuns la: Problema cu condensul

  Posibil structura nu a apucat sa se usuce cum trebuie inainte de anvelopare. In locuinta proprie folosesc cu succes un dezumidificator trotec. In plina iarna scot 2l apa la 4 ore functionat continuu din 35 mp

  Comentariu


   #3
   Răspuns la: Problema cu condensul

   La aceeasi concluzie am ajuns si eu. In orice caz, saptamana aceasta voi face un sistem de ventilatie folosind piese cumparate de pe net: tubulatura izolata din aluminiu de 25cm diametru, 2 ventilatoare pt admisie si evacuare, grile, cutie filtranta, clapeta antiretur, clapete reglaj, etc.. Momentan voi folosi un variator de turatie, dar pe viitor este posibil sa adaug un senzor de umiditate, de temperatura si poate gasesc si un panou de control pentru ventilatoare.

   Comentariu


    #4
    Răspuns la: Problema cu condensul

    Daca tot intrati adanc in problema ventilatiei si al controlului trebuie sa montati si un recuperator de caldura.

    Comentariu


     #5
     Răspuns la: Problema cu condensul

     Buna ziua,

     Multumesc pentru sfat. Am adaugat pe lista o baterie incalzire cu apa pe care o voi monta pe traseu. Pentru incalzirea cladirii voi folosi centrala pe lemne si imi e usor sa folosesc aceea baterie incalzire cu apa.

     Vreau sa achizitionez . Merge sa montez si un senzor de umiditate in paralel? As vrea sa functioneze reglarea temperaturii si umiditatea.

     Comentariu


      #6
      Răspuns la: Problema cu condensul

      Recuperatorul de caldura lucreza diferit de bateria cu incalzire. Recuperatorul foloseste doar caldura sau temperatura scazuta sa aclimatizeze aerul care se reantoarce in casa. acea baterie foloseste o sursa externa de caldura sa incalzeasca aerul. Deci vreti ca atunci cand umiditatea creste sa porneasca ventilatorul si in acelasi timp daca aerul care intra in casa este mai rece sa fie incalzit cu acea baterie?

      Comentariu


       #7
       Răspuns la: Problema cu condensul

       Bateria incalzire cu apa va functiona doar cand centrala pe lemne este in functiune. De exemplu iarna, cand umiditatea creste si centrala este in functiune ( nu are importanta daca centrala nu este in functiune, important este sa scap de umiditate ) ventilatoarele sa porneasca ( unul scoate aerul din cladire, altul introduce aer din afara ) iar aerul introdus in camera sa fie incalzit cu aceea baterie.

       Referitor la paragraful din postul anterior "As vrea sa functioneze reglarea temperaturii si umiditatea", aici ma refeream la zilele caniculare de vara. Din panou voi seta temperatura pe care as vrea sa o mentin in camera si in caz ca umiditatea este mare, sa porneasca ventilatoarele.

       Comentariu


        #8
        Răspuns la: Problema cu condensul

        E destul de complicat sa sumezi o serie de senzori ,termostate si sa conlucreze. Fara recuperatorul de caldura ce faceti vara? scoateti aerul mai rece si bagati cald de afara? Ve ti folosi si aici o unitate ac prin care sa treaca aerul? Ma gandesc ca cel mai bine in situatia dv cumparati un recuperator caldura() si separat incalziti casa cu centrala si o raciti cu ac ul.

        Comentariu

        Procesare...
        X