+ Răspuns la subiect
Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 26

Subiect: Sapa bucatarie apartament

 1. #1

  Sapa bucatarie apartament

  Buna ziua!Bucataria la apartament e mai joasa fata de hol deoarece in hol a foat turnata sapa mozaic
  Acum urmeaza sa ridic si bucataria la nivelul holului.Problema e ca si in bucatarie e tot mozaic si cand am dat nivelul in unele parti are 4,5cm in unele 3 cm.Cum spuneti ca e mai bine sa fac sa ajung la nivel ? Apartamentul este la etajul 4.
  Ma gandeam sa pun polistiren extrudat de 2cm cu ct85 sapa autonivelanta 1cm ,iar apoi da mai torn inca o data sapa autonivelanta peste.

 2. #2

  Răspuns la: Sapa bucatarie apartament

  Sapa clasica cred ca e cea mai buna in situatia data.polistiren exrudat scump ,sapa scumpa .Asa cativa saci de nisip si ciment rezolvati tot.

 3. #3

  Răspuns la: Sapa bucatarie apartament

  Dar nu va fi o ptoblema ca e greutate mare ? Si totusi am de incarcat cam 4 cm inaltime pe o suprafata de 10m2 cati saci de ciment ar trebuii si cati de nisip? Multumesc

 4. #4

  Răspuns la: Sapa bucatarie apartament

  Se poate turna o sapa clasica, gasiti sapa la sac, doar o preparati. Consumul este de circa 20kg/mp/cm, adica circa 800 de kg (26-27 saci de 30kg) la cei 10mp, grosime 4 cm.
  Mai exista si varianta sa scoateti mozaicul, in functie de spatiul ramas se adauga polistiren extrudat si o sapa de 4-5cm, in acest fel va fi o greutate mai mica prin eliminarea mozaicului si altor straturi de sub acesta.
  Nu stim daca masuratoare advs,, cei 3-4,5cm contin grosimea stratului de finisaj sau nu.

 5. #5

  Răspuns la: Sapa bucatarie apartament

  Cei 3-4,5 cm sunt stratul fara gresie ,atat trebuie incarcat.Cred ca tot ies mai bine cu cateva placi de polistiren extrudate de 2cm prins cu ct85 apoi peste pusa plasa de 160g si peste sa torn sapa autonivelanta ct69 de 2 ori pana ajung exact la nivel.

 6. #6

  Răspuns la: Sapa bucatarie apartament

  Nu este recomandata sapa direct peste polistiren extrudat pentru ca poate sa se fisureze usor.
  O alternativa poate fi izolatie din polistiren extrudat, placi OSB si gresie.

 7. #7

  Răspuns la: Sapa bucatarie apartament

  Pai si daca pun peste polistiren ct85 in care inglobez plasa si apoi pun sapa autonivelanta ,nu direct peste polistiren.Ca sa adere polistirenul la mozaic trebuie sa il buciardez si ce amorsa sa folosesc ?

 8. #8

  Răspuns la: Sapa bucatarie apartament

  Nu ajuta foarte mult plasa si ct85.Ele sunt contra fisurilor la fata polistirenului ,nu la compresiune.Noi v am recomandat o sapa clasica,cel mai simplu si cel mai rezistent,lipsit de probleme,dv faceti cum credeti,pana si etapele ,pretul si durata de lucru este mai mare la ceea ce vreti sa faceti dv.

 9. #9

  Răspuns la: Sapa bucatarie apartament

  Cititi recomandarile producatorului legate de stratul suport pentru sapa de egalizare. Evident ca acesta strat de plasa cu adeziv nu este suficient de rezistent pentru a rezulta o sapa fara riscuri, mai ales ca sub avem si polistiren extrudat.
  Fie sapa egalizare daca spatiul permite, fie placi OSB, varianta a doua este cea mai rapida si curata.

 10. #10

  Răspuns la: Sapa bucatarie apartament

  Placile osb sunt placile acelea de lemn nu? Si care sunt pasii de urmat ? Ce grosime trebuie sa aibe ,cum vin prinse.Va rog explicatimi si mie.Multumesc!

+ Răspuns la subiect

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii