+ Răspuns la subiect
Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: Sapare put apa Berceni

 1. #1

  Sapare put apa Berceni

  Salutare,

  In primavara urmeaza sa incepem ridicarea unei case in comuna Berceni, printre multe altele avem nevoie de alimentare cu ap. Probleme este ca informatiile au fost cel putin neclare, ce am impresia este ca fiecare firma iti va spune ca apa cea mai buna este la adancimea la care pot sapa ei..... Sa incepem, as vrea, in functie de experienta fiecaruia sa confirme/infirme informatiile adunate de mine.

  1. Din ca am inteles cea mai buna apa este panza freatica Fratesti A aflata (in Berceni) la adancimea de 80-90m, poate confirma cineva?.

  Urmatoarele sunt de la 2 "sapatori" diferiti:
  2a. Daca sapi la 50-60m o sa miroasa apa a sulf.
  2b. Daca sapi la 50m, nu faci decat o punga de apa care se intinde de la 25m la 50m (aici mi se pare ciudat, nu ar trebui sa fie etanse tuburile? Practic daca treci de panza freatica x sa nu se "scurga" apa in panzele ce urmeaza?)

  3. Preturile primite au fost urmatoarele:
  - peste 70m adancime pretul intre 220RON si 280 RON pe metru liniar
  - 40m-60m adancime pretul intre 180RON si 200RON pe metru liniar
  - 15m-30m adancime pretul intre 150RON si 200RON pe metru liniar

  Pentru Fratesti (80m+) sapatura imi depaseste mult bugetul disponibil (total ajunge la 4000E), a sapat cineva la 45-60m in Berceni, daca da cum a iesit buletinul de analize?.
  Sunt ok si cu ideea sa pot folosi apa la dus/spalat vase/spalat pe dinti etc. si pentru baut extra filtre sau apa plata din comert, totul e sa nu fie nociva si in conditiile astea....
  Orice alta sugestie pe subiect e binevenita.

  Multumesc,

  M.

 2. #2

  Răspuns la: Sapare put apa Berceni

  Nu stiu de ce este pretul diferti chiar asa pe diverse adancimi, de regula sunt 2 preturi, unul pentru mica adancime si unul pentru medie/mare adancime.
  Prima treaba ar fi sa vorbesti cu cine a mai facut puturi in zona si cunoaste specificul. Vecini nu ai sa ii intrebi? Tot ei iti pot spune despre calitatea apei, daca au facut analize?
  Eu iti pot spune ca am facut un put la 90 si nu sunt probleme, pretul undeva la 150lei/m acum 3 ani dar nu in Bucuresti.
  Ideea este sa sapi la oadancime unde ai suficient debit si calitatea apei este buna. Nu exista apa pe a plaja asa mare, de la 25 la50m, ci doar pe anumite strate. Obligatoriu se etanseaza panza freatica, apa de suprafata prin cimentarea. Filtrele putului se amplaseaza dupa cum se identifica straturile corecte care au apa suficient de multa pentru exploatare sigura, 1-3mc/h.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

+ Răspuns la subiect

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii