Baie cu iluminare adecvata in functie de zona

Cum se realizeaza iluminarea corecta a baii

04 martie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand iti construiesti sau amenajezi casa, in ceea ce priveste iluminarea, accentul cade mereu pe living room si dormitor, dar mai putin pe baie. Este cumva de asteptat, acestea fiind camerele in care petreci cel mai mult timp, ca ele sunt prevazute cu ferestre, asa ca incerci sa pui in valoarea lumina naturala, dar nu o neglijezi nici pe cea artificiala. In ceea ce priveste baia, adeseori ignori iluminarea corespunzatoare a acestei camere care, de cele mai multe ori, nici nu este prevazuta cu o fereastra.

Cum lumina naturala este inexistenta sau insuficienta in baie, trebuie sa te focusezi pe cea artificiala. Dintre greselile frecvente pe care le poti face cu iluminarea banii amintim lumina insuficienta si pozitionata doar pe tavan, precum si pozitionarea gresita a oglinzii.

Iluminarea baii trebuie realizata pe doua paliere sau zone:

1. Zona ambientala necesita lumini care creeaza ambianta in baie. Aici pot fi plasate aplice fie pe tavan, fie pe pereti, sau lumini tip LED incastrate in mobilier. Este de preferat ca aceste lumini sa aiba reglabile in intensitate.

2. Zona “de lucru” este cea din jurul oglinzii, locul unde te barbieresti, te machiezi si te speli. Aceasta zona necesita lumini puternice, asezate pe laturile oglinzii, care sa raspandeasca lumina in mod egal. Lumina din zona “de lucru” trebuie sa fie alba, deoarece aceasta reda nuanta reala a pielii.

Cele doua zone trebuie sa aiba intrerupatoare separate, plasate in exteriorul baii, pentru ca aceasta zona a casei prezinta un grad inalt de umiditate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Inovație în design de la KOLO – vasul WC fără margine care păstrează igiena Inovație în design de la KOLO – vasul WC fără margine care păstrează igiena
Sfaturi pentru decorarea baii Sfaturi pentru decorarea baii
Aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti alegi un ventilator pentru baie Aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti alegi un ventilator pentru baie
Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice? Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice?
Bateria de chiuveta cu senzori - avantaje si dezavantaje Bateria de chiuveta cu senzori - avantaje si dezavantaje
Solutii modulare pentru o baie cu personalitate, disponibile in magazinele Brico Depot si Praktiker Solutii modulare pentru o baie cu personalitate, disponibile in magazinele Brico Depot si Praktiker

Vezi mai multe articole

ценные бумаги

инстафорекс официальный сайт

ry-diplomer.com