on

Cum sa acorzi atentie plantelor din ghivece si dupa venirea primaverii

03 aprilie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In fiecare primavara, atentia pasionatilor de gradinarit se indreapta mai mult catre plantele de exterior. Insa, dupa o iarna in care s-au luptat sa supravietuiasca prin folosirea a cat mai putine resurse, plantele din ghivece au si ele, la randul lor, nevoie de atentie. Desigur, primavara este un anotimp bland cu acestea, insa iata cateva sfaturi care te vor pune un pic pe ganduri in ceea ce priveste ingrijirea lor.

  1. Plantele decorative din apartament trebuie rotite periodic, astfel incat lumina naturala sa ajunga uniform la acestea. De asemenea, trebuie tinut cont ca exista unele plante care nu suporta lumina soarelui la fel de bine, astfel ca acestea vor trebui mutate ceva mai departe de ferestrele care dau inspre sud.
  2. Curata plantele de praf, pentru a preveni aparitia bolilor specifice si pentru a le permite acestora sa respire. De asemenea, este important sa si indepartezi florile, frunzele sau ramurile moarte. 
  3. Daca ai cumparat o planta, transfer-o din recipientul de plastic, in care acestea vin de obicei, intr-un ghiveci cu orificii de drenaj si farfurioara dedesubt.
  4. O planta trebuie mutata intr-un ghiveci mai mare in momentul in care radacinile au inceput sa fisureze ghiveciul sau sa iasa prin orificiile de drenaj. De asemenea, daca planta incepe sa isi piarda din stabilitate, este clar ca este necesar ca aceasta sa treaca intr-un ghiveci un pic mai mare. Retine ca odata cu ghiveciul trebuie schimbat si pamantul. Preseaza-l usor pentru a scoate aerul din el si apoi umezeste-l timp de cateva zile.
  5. Momentul optim de transplantare este cunoscut ca fiind finalul lunii februarie – inceputul lunii martie, dar asta nu inseamna ca astfel de operatiuni nu pot fi efectuate si un pic mai tarziu. De regula, primavara, ritmul de dezvoltare al plantei se intensifica, iar astfel radacinile se vor acomoda mai rapid la noile conditii.

Asadar, nu uita de plantele din ghivece, chiar daca tentatia de a te ocupa mai mult de cele din gradina este mai mare. Pana la urma, plantele de interior raman cele de care te poti bucura pe intreaga durata a anului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea curtii cu piatra naturala Amenajarea curtii cu piatra naturala
Pavele peste tot (II) Pavele peste tot (II)
Primavara de care au nevoie! Primavara de care au nevoie!
Gradini celebre - “Keukenhof, o simfonie de culoare pe 32 de hectare” Gradini celebre - “Keukenhof, o simfonie de culoare pe 32 de hectare”
Cum sa alegi masina de tuns iarba Cum sa alegi masina de tuns iarba
Plante de interior - Peperomia, o planta ideala pentru un interior modern Plante de interior - Peperomia, o planta ideala pentru un interior modern

Vezi mai multe articole

https://steroid-pharm.com

узнать больше

https://optiontradingstrategies.net