on

Cum cureti petele de vopsea lavabila de pe tamplaria PVC

07 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca temperatura este in continua crestere, acest amanunt nu inseamna nimic pentru meseriasii care isi doresc sa duca la bun sfarsit planurile din acest an. Recent, am primit un mesaj de la un cititor care tocmai terminase de zugravit. Ovidiu M. ne-a solicitat ajutorul in legatura cu metodele de curatare a vopselei lavabile de pe tocurile geamurilor termopan ale locuintei in care era efectuata renovarea.

“Am geamuri termopan, cu tocarie de culoarea stejarului, care a fost patata foarte tare cu lavabila. Am incercat sa o curat cu spaclul, dar se zgarie tocaria. Stiti cumva cu ce as putea sa curat fara sa afectez tocaria?”, a fost solicitarea formulata de cititorul nostru.

In primul rand, in astfel de situatii, nu este recomandata folosirea metodelor mecanice pentru curatarea vopselei lavabile de pe tocaria din PVC infoliat, deoarece acoperirea profilului risca sa fie degradata iremediabil.

In al doilea rand, este de preferat ca interventia sa fie facuta la scurt timp dupa patarea cu vopseaua lavabila, care poate fi lejer curatata cu apa calda si detergent, solutie de vase sau alte solutii de curatare, neabrazive. Ca fapt divers, exista si unele recomandari care vorbesc despre utilizarea in astfel de situatii a unor variante populare, cum ar fi uleiul de corp pentru bebelusi, insa acestea sunt neverificate.

In cazul nefericit in care vopseaua lavabila a apucat sa se intareasca pe tocarie, pot fi incercate si solutii chimice mai puternice, insa este necesara testarea in prealabil a acestora pe o suprafata-pilot, pentru a vedea compatibilitatea acestora cu materialele pe care urmeaza sa fie aplicate. O alta varianta utilizabila in aceasta situatie este alcoolul izopropilic.

Pentru zonele cu striatii ale profilului, este indicata folosirea partii abrazive a unui burete.

Foarte important de retinut este ca aceste metode depind foarte mult de starea in care se afla tocaria care urmeaza sa fie curatata. Si nu uita: pentru alte sfaturi legate de amenajarea casei, Forumul XGaming si ai sai specialistii sunt mereu la dispozitia ta. Spor la lucru!

Adauga un comentariu


1 Comentariu

violeta

11 iunie, 16:43

Eu am alta stiu cu ce as putea sa curat tamplaria PVC de silicon.A fost lipit glaful de tamplarie cu silicon.S-a facut o mare prostie si acum am ramas cu tamplaria patata.Tamplaria este stima, Violeta

Alte articole

Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea I Mic ghid pentru tâmplăria termoizolantă - partea I
Montajul usilor de interior: realizarea operatiunii pas cu pas Montajul usilor de interior: realizarea operatiunii pas cu pas
Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ? Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ?
Design si protectie cu doar o folie de geam Design si protectie cu doar o folie de geam
De data asta trebuie sa fie "termopan"! De data asta trebuie sa fie "termopan"!
Ferestre inteligente - "ochelari de soare" pentru casa ta Ferestre inteligente - "ochelari de soare" pentru casa ta

Vezi mai multe articole

read more steroid-pharm.com

на сайте

У нашей организации полезный портал , он описывает в статьях про готовые комплекты штор и покрывал для спальни.