on

Consumatorii inductivi si consumatorii rezistivi - De ce sa tii cont cand cumperi un generator electric

04 noiembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Consumatorii rezistivi sunt acei consumatori care, atunci cand ii pornesti, nu consuma mai multa energie electrica decat consuma in regimul nominal de functionare. Din categoria consumatorilor casnici rezistivi fac parte caloriferele si plitele electrice, becurile cu filament, televizoarele si radiourile, cuptoarele cu microunde si resourile electrice.

Consumatorii inductivi sunt acei consumatori care, odata porniti, consuma mai multa energie electrica decat consuma in regimul nominal de functionare. Din categoria consumatorilor casnici inductivi fac parte frigiderul, aparatul de aer conditionat, masina de spalat rufe, hidroforul, pompa de apa pentru udatul gradinii, neonul, dar si sculele electrice precum bormasina, flexul sau aparatul de sudura.

Cand este important sa faci distinctia dintre consumatorii casnici rezistivi si cei inductivi? In momentul in care intentionezi sa cumperi un generator de curent electric. Ca sa poti calcula corect puterea pe care ai nevoie sa o dezvolte generatorul, trebuie sa tii cont, la insumarea puterilor consumatorilor casnici, ca cei inductivi consuma mai mult la pornire.

De exemplu, in cazul in care vrei ca generatorul de curent electric sa alimenteze un hidrofor de 750W, generatorul va trebui sa aiba o putere de cel putin 2,5 ori mai mare decat puterea nominal a hidroforului, adica sa aiba o putere de minimum 750Wx2,5=1.850W

Citeste si Generatorul de curent electric - benzina sau diesel

Sursa foto: reference.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mascarea cablurilor, o problema a designerilor? Mascarea cablurilor, o problema a designerilor?
Lampile LED Prestigio: cea mai noua tehnologie la tine acasa! Lampile LED Prestigio: cea mai noua tehnologie la tine acasa!
Cum iti poti schimba furnizorul de energie electrica Cum iti poti schimba furnizorul de energie electrica
Electricitate si caldura de la soare timp de 9 luni pe an Electricitate si caldura de la soare timp de 9 luni pe an
Test becuri LED - Ieftin vs Scump Test becuri LED - Ieftin vs Scump
Generatorul de curent electric - Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi unul Generatorul de curent electric - Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi unul

Vezi mai multe articole

www.iwashka.com.ua/katalog-tovarov/podguzniki-i-pelenki/odnorazovye-podguzniki/

http://xn--80adrlof.net

У нашей компании авторитетный веб сайт , он описывает в статьях про Gonadotropin купить https://buysteroids.in.ua