on

Ce este apa de sticla?

07 septembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

, cunoscuta si sub denumirea de silicat de sodiu sau sticla lichida, este un compus ce contine oxid de sodiu (Na2O) si dioxid de siliciu (SiO2). Apa de sticla este un lichid vascos limpede si inodor. Silicatul de sodiu se gaseste in comert sub doua forme: pulbere sau lichid. In constructii apa de sticla este adesea utilizata sub forma ei lichida.

Utilizarile apei de sticla

In repararea obiectelor metalice

Apa de sticla, impreuna cu silicatul de magneziu poate fi folosit si in reparatia obiectelor din metal. Spre exemplu in repararea tobei de esapament. In cu apa, atat silicatul de sodiu, cat si silicatul de magneziu formeaza o pasta groasa si foarte usor de aplicat. Aceasta pasa poate fi aplicata pe toba de esapament, in momentul in care sistemul de evacuare si incalzeste pana la temperatura de functionare, caldura elimina toata apa din pasta, compusii ramasi vor avea proprietati asemanatoare sticlei, reparatia fiind una trainica si fiabila.

In prepararea betonului si tratarea generala a zidariei

Apa de sticla se foloseste adesea in prepararea betoanelor si mortarelor. Un beton tratat cu o silicat de sodiu va deveni impermeabil la apa, va fi mult mai rezistent la acizi si va avea o rezistenta mecanica mult mai buna.

In tratarea lemnului

Silicatul de sodiu este adese utilizat ca tratament pentru lemn. Acesta va ajuta la conservarea lemnului, il va proteja de insecte si umiditate. O bucata de lemn tratata cu silicat de sodiu poate deveni cu 40% mai dur decat o bucata de lemn netratata. Lemnul tratat cu apa de sticla nu va deveni total ignifug, ci va arde mult mai greu.

Tratarea apei

Apa de sticla este adesea utilizata ca tratament pentru apele reziduale.

Alte utilizari

Apa de sticla mai este folosita si in industria hartiei si celulozei, in productia de otel, in fabricarea de vopsele refractare, in constructia piscinelor, fantanilor, spatiilor de subsol, etc..

Sanatate si Siguranta

Apa de sticla in cu pielea provoaca arsuri, fiind foarte periculoasa si pentru sistemul respirator. Este necesar sa purtati echipament de protectie adecvat, inclusiv protectie pentru ochi/fata. In cazul unui cu ochii, clatiti imediat cu foarte multa apa si consultati medicul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

MULTIBAT PREMIX, mortarul gata mixat, gata preparat MULTIBAT PREMIX, mortarul gata mixat, gata preparat
Finisaje de ultima generatie Finisaje de ultima generatie
Se poate aplica faianta peste faianta? Se poate aplica faianta peste faianta?
Construieste-ti casa visurilor cu BCA Construieste-ti casa visurilor cu BCA
Cum trebuie sa fie gresia si faianta Cum trebuie sa fie gresia si faianta
Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate

Vezi mai multe articole

steroid-pharm.com

читайте здесь

adulttorrent.org